Bilişim Teknolojileri Alanı

14-11-2018

Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programı’nda;

1. Bilgisayar Teknik Servisi

2. Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik

3. Veritabanı Programcılığı

4. Web Programcılığı

dalları yer almaktadır.

Bu doğrultuda Bilişim Teknolojileri alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır. Bu programda öğrenciye; mesleki gelişim, bilişim teknolojilerinin temelleri, programlama temelleri, bilişim teknik resmi ve ofis programları ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra;

12-11-2018

Bilgisayar Teknik Servisi dalında; sistem bakım ve onarım, elektronik uygulamaları, mikrodenetleyici, bilgisayar destekli uygulamalar, açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dil,

- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik dalında; ağ sistemleri ve yönlendirme, sunucu işletim sistemi, ağ sistemleri ve anahtarlama, açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dil,

- Veritabanı Programcılığı dalında; nesne tabanlı programlama, veritabanı, mobil uygulamalar, açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dil,

- Web Programcılığı dalında; web tasarım ve programlama, internet programcılığı, grafik ve animasyon, açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dil ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

Alan programının toplam eğitim süresi 4 öğretim yılı olarak planlanmıştır. Okulumuzda Web Programcılığı dalında eğitim verilmektedir.

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi verilmektedir. Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass Sertifika / diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.

Yayın: 24.11.2012 - Güncelleme: 14.11.2018 16:14 - Görüntülenme: 4882