T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Büro Yönetimi Alanı

Büro Yönetimi Programının amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı sağlamak ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere görev alabilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. İş dünyasının yönetim ve teknolojik gelişim hızına destek verecek dal sekreterlerini yetiştirmek bölümün hedefidir.

Büro Yönetimi Alanı Çerçeve Öğretim Programında;

1. Hukuk Sekreterliği

2. Ticaret Sekreterliği

3. Yönetici Sekreterliği

dalları yer almaktadır.

12-11-2018

12-11-2018

Bu doğrultuda Büro Yönetimi alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.

Bu programda öğrenciye; mesleki gelişim, büro hizmetleri, standart Türk klavyesi, ofis programları, iletişim teknikleri, diksiyon ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra;

- Hukuk sekreterliği dalında; hukuk hizmetleri, yazışma ve dosyalama teknikleri, kamu hukuku ve özel hukuk, bilgisayarda hızlı klavye, web uygulamaları, mesleki yabancı dil, 

- Ticaret sekreterliği dalında; ticaret hizmetleri, yazışma ve dosyalama teknikleri, bilgisayarda hızlı klavye, mesleki matematik, web uygulamaları, mesleki yabancı dil

- Yönetici sekreterliği dalında; büro paket programları, yazışma ve dosyalama teknikleri, bilgisayarda hızlı klavye, web uygulamaları, tasarım programları, mesleki yabancı dil ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

Alan programının toplam eğitim süresi 4 öğretim yılı olarak planlanmıştır. Okulumuzda Ticaret Sekreterliği dalında eğitim verilmektedir.

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma belgesi verilmektedir. Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass Sertifika/diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.11.2012 - Güncelleme: 14.11.2018 12:09 - Görüntülenme: 2432
  Beğen | 1  kişi beğendi