T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Muhasebe ve Finansman Alanı

Dünyada ve ülkemizde elektronik ticaret ve teknoloji hızla gelişmektedir. Buna bağlı olarak ticarette yaygınlaşmaktadır. Gelişme ve değişimlere göre de muhasebe belgelendirme, kayıt, raporlama, analiz ve yorumlama yöntemlerinde de gelişmeler ve değişimler olmaktadır.

Ticari yaşamda işletmelerin başarılı yönetilebilmesi işletmelerde muhasebe kayıtlarının ve bunun sonucu alınan raporların doğru yorumlanması ve analiz edilmesi ne bağlıdır. Muhasebe ve finansman alanında çalışanların teknolojideki ve ticari yaşamdaki yenilikleri takip etmesi uyum sağlaması kayıt, raporlama, analiz ve yorumlamaları daha doğru ve hızlı yapmalarını sağlayacaktır.

12-11-2018

Gününüzde ticari yaşamı düzenleyen kanun, yönetmelik ve kurallar hızla değişmeye başlamıştır. Muhasebe ve finansman alanında çalışanlar kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikleri yakından takip edebilmelidir.

Muhasebe ve finansman, dış ticaret ve borsa alanında çalışacak elemanların sektörünün istediği nitelikte yetiştirilmesi için program güncellemesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaca cevap verecek güncelleme yapılmıştır. 

Muhasebe ve Finansman Alanı Çerçeve Öğretim Programı’nda;

1. Bilgisayarlı Muhasebe

2. Dış Ticaret Ofis Hizmetleri

3. Finans ve Borsa Hizmetleri

dalları yer almaktadır.

Bu doğrultuda Muhasebe ve Finansman alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.

Bu programda öğrenciye mesleki gelişim, temel muhasebe, standart Türk klavyesi, ofis programları ve mesleki matematik ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra;

- Bilgisayarlı Muhasebe dalında; genel muhasebe, bilgisayarlı muhasebe işlemleri, şirketler muhasebesi, maliyet muhasebesi ve mesleki yabancı dil,

- Dış Ticaret Ofis Hizmetleri dalında; dış ticaret işlemleri, dış ticaret muhasebesi, dış ticaret mevzuatı, dış ticarette teslim ve ödeme, mesleki yabancı dil,

- Finans ve Borsa hizmetleri dalında; banka işlemleri, sermaye piyasası kayıtları, sermaye piyasası, finansal yatırım ve mesleki yabancı dil ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

Alan programının toplam eğitim süresi 4 öğretim yılı olarak planlanmıştır. Okulumuzda Bilgisayarlı Muhasebe dalında eğitim verilmektedir.

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma belgesi verilmektedir. (Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass sertifika/diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.11.2012 - Güncelleme: 14.11.2018 14:22 - Görüntülenme: 11206
  Beğen | 6  kişi beğendi