T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Ticaret Meslek Lisesi Yapım ve Onarım Yardımlaşma Derneği 07/09/1977 tarihinde kurulmuştur.

 

Yönetim Kurulu Kurucu Üyeleri: Mümin DERE (Başkan), İlhan UYSAL (Başkan Vekili), Kazım KARLI (Üye), Sadi ÇAMLIDERE (ÜYE), Hikmet DİNÇ (Üye), Salih BARUT (Üye), Hilmi KENDİMİZ(Üye)' den oluşmaktadır.

 

Ticaret Lisesi, 1977-1978 Öğretim Yılında Barut Öğrenci Yurdu'nun dernek tarafından kiralanması ve Lüleburgaz Ortaokulu Matematik Öğretmeni Hidayet BARAN' ın Müdür Vekili olarak görevlendirilmesi ile eğitim-öğretime başlamıştır.

 

Okulumuzun açılışında Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım ENGİN, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, dönemin Kırklareli Milletvekili Hasan KORKUT' un Büyük emekleri geçmiştir.

 

Okulumuzun ilk müdürü Mustafa EFE' dir. Bu görevi daha sonra sırasıyla; Öner ÖZGÜR, Ahmet ÇINAR, Orhan SUAT, Oğuz CEYLAN, Recep GÜVEN ve Mustafa ÇORUH yürütmüşlerdir.

 

Okulumuzun ilk öğretmenleri; Halil ORHAN, Mehmet BECERENEL, Mustafa ÜSTÜNOVA, Serdar ARCAN, Hüseyin TABAKOĞLU, Serhat ÖZSOY, Ekrem ÇELİKEL, Ruşen KARACA, Mümin DERE, Beynane ARABACI, Huriye TEZSEZEN, Handan ATABEYOĞLU, İsmail AKBULUT ve Naci ÜNER' dir.

 

1979-1980 Öğretim Yılında Kız Meslek Lisesi binasında öğretim yapılmış; 1980-1981 Öğretim yılında okul, eski binası olan Barut Öğrenci Yurdu'na taşınmıştır.

 

Halen eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü binanın temeli 1984 Mayısında Kırklareli Valisi Ömer HALİLOĞLU tarafından atılmıştır. 1989 Ekim ayında binanın yapımı tamamlanıp eğitim-öğretime başlanmıştır. Okulumuzda 25 (Yirmibeş) derslik, 5(Beş) adet Bilgisayar laboratuarı, Spor salonu, Konferans salonu ve kütüphane mevcuttur.

 

1989-1990 Öğretim Yılında Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

 

Ekonomiye ara eleman yetiştirmek ve üst eğitim kurumlarına öğrenci hazırlamak amacıyla kurulan okulumuzdan mezun olanlar ekonomik yaşamda memleketimizin gelişmesinde etkin rol oynamaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.11.2012 - Güncelleme: 05.12.2022 10:00 - Görüntülenme: 4488
  Beğen | 5  kişi beğendi